magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Megújult honlapunk
2020.01.09.
Ezúton értesítjük a Tisztelt Nagyközönséget, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult honlapja 2020. január 9-től a https://www.ddnp.hu címen érhető el. Jelen honlap a továbbiakban nem frissül, az itt megtalálható információk és adatok archívumnak tekintendők. Részletek »
Vágjunk bele - jelvénygyűjtő túra - 2020. január 11.
2020.01.06.
A túrán a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő, a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben található erdőrészletekben folyó erdőgazdálkodásba nyerhetnek bepillantást a résztvevők. A séta közben sor kerül a faanyagok fafajonkénti bemutatására is, illetve hasznos információk hangzanak el a tűzifa vásárlásról, kezelésről, illetve a helyes tüzeléstechnikáról is. A túra végén szalonnasütésre is lehetőség lesz. Részletek »
Téli madármegfigyelés a Dunán - 2020. január 25.
2020.01.06.
A túrán a Dunán éjszakázó és pihenő liba- és récefajok megfigyelésére nyílik lehetőség spektív és távcsövek segítségével. Részletek »
Túra a Dráva medrében - 2020. február 1.
2020.01.06.
FIGYELEM! IDŐPONT VÁLTOZÁS! A Dráva magas vízállása miatt a túrát január 18-ról február 1-re halasztjuk! A túra a Dráva Cún és Majlátpuszta közötti szakaszán halad. Az ilyenkor jellemző alacsony vízállásnak köszönhetően az út nagy részében a mederben, illetve az ártéren haladva ismerkedhetnek a résztvevők a terület természeti értékeivel. Részletek »
Ünnep
2019.12.20.
Az év vége az ünnepek mellett mindig az összegzés, a visszatekintés időszaka is. Számos emlékezetes program van a hátunk mögött a túráktól kezdve a környezeti nevelési foglalkozásokon, versenyeken, pályázatokon, kiállításokon és előadásokon át a nagyrendezvényekig. Részletek »
Rétisasok revírben
2019.12.19.
Az öreg rétisasok decemberben már a fészkük közelében vannak, párjukkal együtt valami kimagasló megfigyelő pontról pásztázzák a környéket. Kedvelik a zavarásmentes, kevésbé emberjárta területeket, erdőket, fasorokat. Január folyamán a nászrepülés a leglátványosabb tevékenységük, februárban pedig már költésbe is kezdhetnek. A fészekalj 1-3 tojásból áll, melyeken a sasok kitartóan kotlanak a hideg, havas időszakokban is. Részletek »
Áramszünet miatt zárva lesz az Abaligeti-barlang december 19-én
2019.12.16.
Ezúton értesítjük a Nagyközönséget, hogy december 19-én az e.on elektromos hálózati karbantartást végez Abaligeten, emiatt a teleplülésen áramszünet lesz, így a barlang ezen a napon nem lesz látogatható. Megértésüket köszönjük! Részletek »
Téli madáretetés
2019.12.16.
Az etetési szezon elején jó tisztázni az ilyenkor felmerülő gyakori kérdéseket. Részletek »
Megkezdődik a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak tudományos vizsgálata
2019.12.11.
2019 decemberében antropológusok és régészek közreműködésével megkezdődik a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak tudományos vizsgálata. A 2025-ig tartó munkálatokat az emlékhely fenntartója, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az Agrárminisztérium támogatásával kezdeményezte és finanszírozza. A feltárásokat a Janus Pannonius Múzeum régészei és a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusai végzik. Részletek »
Kilátó épül a Zengőn
2019.12.02.
Pécsvárad Város Önkormányzata, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal alkotta konzorcium 162,9  millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Zengő-hegy ökoturisztikai célú fejlesztésére. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-1.2.1-15 kódszámú Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázati kiírás keretében kerül támogatásra. Részletek »
10 éves a Zselici Csillagoségbolt-park
2019.11.25.
2009. november 16-án nyerte el hivatalosan a nemzetközi csillagoségbolt-park címet a Zselici Tájvédelmi Körzet. Nagy eredmény volt, hogy Európában a skóciai Galloway Forest parkkal közösen elsőként érdemelte ki ezt a címet, s a világon is az első ötben szerepelt.  »
Pihenőre tért a drávaszentesi állattartó telep
2019.11.13.
Megérkeztek téli szálláshelyükre a darányi Borókásban legelő rackajuhok, továbbá a drávaszentesi szürkemarhák is a karámban töltik már legtöbb idejüket. Részletek »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design