magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Pályázataink » A szárazodó belső-somogyi vízi világ biológiai sokszínűségének megőrzése a vízháztartás javításával
A szárazodó belső-somogyi vízi világ biológiai sokszínűségének megőrzése a vízháztartás javításával
 
A kedvezményezett neve: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

A projekt címe: A szárazodó belső-somogyi vízi világ biológiai sokszínűségének megőrzése a vízháztartás javításával

A szerződött támogatás összege: 186.861.628.- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A belső-somogyi Boronka-patak, Aranyos-patak és Koroknai-patak medrét a múlt században a környező szántóterületek alagcsövezése után szabályozták és mélyítették. Ezáltal a területeken a talajvízszint csökkent, melynek következtében a levágott mederszakaszok, lápos területek kiszáradtak és a patakokat kísérő erdőállományok környezeti feltételei is jelentősen romlottak

A pályázat célja Belső-Somogyban, a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben és környezetében élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és -restaurációs tevékenységek végzése, melyek által a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (továbbiakban: DDNPI) szeretné fenntartani és javítani a szárazodó belső-somogyi területek ökológiai állapotát és megőrizni, illetve növelni a jellegzetes vizes és üde élőhelyek kiterjedését. A fejlesztés révén továbbá növekedne a vizes élőhelyekhez kötődő fajok egyedszáma, illetve megtelepedésük biztosított lenne.

A projekt befejezési dátuma: 2018.12.31.

Projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2015-00004

 


Záró sajtóközlemény

2018. 12. 21. A biológiai sokszínűség megőrzése érdekében valósított meg beruházásokat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Belső-Somogyban

   
 
2019. 03. 20. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design