magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Futó pályázataink » A Mohácsi Történelmi Emlékhely fejlesztése » Új fogadóépület a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen
Új fogadóépület a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen
 
Az 1526-ban lezajlott mohácsi csata helyszínén kialakított Mohácsi Történelmi Emlékhely területén egy impozáns fogadóközpont jön létre. A négyszintes épület legalsó szintjén kiállítótér kap helyet, ahol a csatával kapcsolatos bemutatót tekinthetik meg a látogatók. A kupola formájú felső szinten egy kilátó, valamint egy kávézó, illetve egy időszaki kiállításoknak helyt adó terület kerül kialakításra. A kilátóból a vendégeknek lehetőségük lesz a magasból megtekinteni a virágszirmot formázó sírkertet. A sírkertet övező erdőben tematikus sétaút kerül kialakításra, továbbá a látogatóknak lehetőségük nyílik íjászkodásra török-kori íjak korhű másolataival.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A látványtervet készítette: Vadász és Társa Építőművész Kft.
 
 

A beruházás a "Siklós-Mohács turisztikai tengely" című pályázat részeként valósul meg.
(DDOP-2.1.1/A-2f-2009-0003)
Pályázó: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (főkedvezményezett).
A támogatás összege: 1 058 457 050 Ft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - http://ujszechenyiterv.gov.hu
 
 
 
  A projekt az Európai Unió támogatásával,
  az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 
   
 
2011. 04. 08. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design