magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Pályázataink » Dávodi Földvári-tó és a karapancsai erdei tavak rehabilitációja kotrással, bioremediációval, kisműtárgy építéssel, cserjeirtással
Dávodi Földvári-tó és a karapancsai erdei tavak rehabilitációja kotrással, bioremediációval, kisműtárgy építéssel, cserjeirtással
 
A kedvezményezett neve: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
 
A projekt címe: Dávodi Földvári-tó és a karapancsai erdei tavak rehabilitációja kotrással, bioremediációval, kisműtárgy építéssel, cserjeirtással
 
A szerződött támogatás összege: 185.300.000.- Ft
 
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
 
A projekt tartalmának bemutatása:
 
A projekt célja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területein, a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen és környezetében, valamint a Béda-Karapancsa Tájegységben elhelyezkedő Karapancsai erdei tavak projektterületeken élőhely-megőrzési, -rekonstrukciós és rehabilitációs tevékenységek végzése.
 
Ezeknek a védett területeknek a vízellátása évek óta folyamatosan romlik, a vízterek csökkennek, melyek oka egyrészt a műtárgyak műszaki állapotának romlása, másrészt a csatornák és a víztestek feltöltődése, benövényesedése. Ennek a folyamatnak a késleltetése, a területek természetes állapotának hosszú távú fenntartása és biztonságos üzemeltetése valósul meg, melynek érdekében műtárgyak és töltések felújítása, mederkotrás és ún. bioremediáció történik.
 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 10. 31.
Projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2016-00075
   
 
2017. 04. 19. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design