magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Pályázataink » Országos Közfoglalkoztatási Program 2018.
Országos Közfoglalkoztatási Program 2018.
 
Kedvezményezett neve:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

A Támogató neve:
Baranya Megyei Kormányhivatal

A program címe:
Országos Közfoglalkoztatási Program a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010.(XII.31.) Kormányrendeletben megfogalmazott célok és feladatok megvalósítása érdekében

Támogatott létszám:
93 fő

Támogatás mértéke:
100%

A program tartalmának bemutatása:

A természeti területek fenntartása és kezelési feladatai - amelyek főként élőmunka igényes feladatok - az előző évekhez hasonlóan 2018. évben is az országos közfoglalkoztatási program keretében történő foglalkoztatással hidaljuk át. Igazgatóságunk 4 hónapon át 93 fő, álláskereső foglalkoztatását vállalta.

A 2018. évi programot - hasonlóan a korábbi években megvalósult programokhoz - Igazgatóságunk foglalkoztatási és természetvédelmi szempontból egyaránt hasznosnak ítéli meg. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén ugyanis számos olyan természeti terület található, amelynek fenntartása időről időre jelentősebb munka- és emellett kisebb mértékű eszközigénnyel jár, ami intézményi költségvetésünkből nem vagy kizárólag más szakmai feladatok háttérbe szorítása révén fedezhető. Ilyen tevékenységek egyrészt természetes folyamatok eredményeként válnak szükségessé (főként gyepterületek tisztításával, legeltetésével, allergén növények visszaszorításával, vizes élőhelyek, kisebb vízfolyások, fokok karbantartásával, erdőművelési munkálatok elvégzésével összefüggésben), részben az idegenforgalom, a területek idényjelleggel fokozódó látogatottsága, terhelése kapcsán merül fel szükségességük (tanösvények karbantartása, parkgondozás, fűnyírás, szakvezetés, bemutatók, hulladékmentesítés). Mindezen munkálatok elsősorban alacsony képzettségű munkaerőt igényelnek, ami a célterületek településeinek képzetlen, munkanélküli lakossága köréből megoldható.
Emellett a programban érintett területen élő lakosság, vagy az itt megforduló kirándulók, látogatók, turisták is érzékelhetik a területen végbe menő változásokat, melyek a program nélkül nem vagy csak szűkösebb formában valósulhatnának meg.

A program időtartama:
2018. március 01-től 2018. június 30-ig
 
   
 
2018. 03. 20. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design