magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Baranya » Orfű - Mészégető-források barlangja
Orfű - Mészégető-források barlangja
  
A Mészégető-források barlangja Orfűn található, az Orfűi-tó közelében. Változatos méretű, aktív patakos barlang. Egyediségét az oldásos formák, vízesések adják, jellegzetessége a kőzet felszínét borító fekete bevonat.

A kiépítetlen "vad" barlang vezetéssel, előzetes bejelentkezést követően, térítés ellenében látogatható. A túra hossza 400 méter. A szükséges felszerelést a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a látogatók részére.

A barlang átlagos szélessége 1 méter, magassága 1,5-3 méter közötti. Bejárata alacsony, mintegy 60 cm magas, 2 m széles, négykézláb haladással érjük el az első szifon előtti, 2 méter átmérőjű másfél méter magas termet.

Az első szifonon átjutva helyenként 20-30 cm vastag iszapréteggel kell megküzdeni, szűkületeken préseljük át magunkat, majd derékig érő vízben haladunk! A nehézségeket feledteti a látvány: vízesések, kőpengék, üstök, karrok, áramlási kagylók, kisebb-nagyobb cseppkövek, mikrotetaráták.Elhelyezkedés

Orfű, a Kis-tó nyugati oldalán vezető műút mellett [TÉRKÉP]
Barlang: N 46°08,535 E18°09,118 Magasság: 202m 
Parkoló: N 46°08,550 E18°09,132 Magasság: 196m

 

Részvételi feltételek

A barlangtúrákon 14 év felettiek vehetnek részt.
14-18 év közöttiek esetében írásos szülői engedély szükséges.
A résztvevőket szakképzett túravezető kíséri.
Túrák indulhatnak: kedd, csütörtök, szombat délután.
A résztvevők létszáma: minimum 4, maximum 8 fő.
Előzetes bejelentkezés szükséges, min. 2 nappal a tervezett időpont előtt.Részvételi díj

5300 Ft/fő, mely tartalmazza a túravezetést,
az overál, a kobak és a fejlámpa használati díját, valamint a biztosítást.

 

Információ, bejelentkezés

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
7625 Pécs, Tettye tér 9.
Tel.: 30/525-4351 (munkaidőben)
Honlap: http://www.kalandbarlang.hu

 

 
   
 
2018. 10. 10. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design