magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Pályázataink » De-contamination of war-affected territories
De-contamination of war-affected territories
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A projekt címe: De-contamination of war-affected territories
A DDNPI projektrészének összköltsége: 170.000.- EUR
Közösségi támogatás: 85%
Kormányzati társfinanszírozás: 15%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat célja a Duna-Dráva Nemzeti Park horvát határ menti területének egyes szakaszain az elhagyott  hadianyagok, robbanószerek felkutatása és ártalmatlanítása, amit a projekt keretében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fog elvégezni. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság - pályázati partnerként - a természetvédelmi engedélyezés keretében a robbanóanyag felkutatásra kijelölt területen Natura 2000 fajokról és élőhelyekről felmérést készíttet. Ugyancsak az Igazgatóság feladata lesz a mentesítés után visszamaradt bolygatott területek ökológiai helyreállítása. Ennek keretében gyepterületeken gyepvetés fog megvalósulni, az inváziós és gyomfajok terjedését kaszálással fogjuk megakadályozni. Fásszárú vegetációval borított területeken az eltávolított, sérült cserje és faegyedeket nagyméretű csemetékkel pótoljuk, amelyeket a vadkár ellen egyedi védelemmel látunk el.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.31.
A projekt azonosító száma: HUHR/1501/2.1/4001

   
 
2016. 08. 22. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design