magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Duna » Kölked - Fehér Gólya Múzeum
Kölked - Fehér Gólya Múzeum
 



Gólyák az udvaron


A múzeumban


A múzeumban


A múzeumban


Kézműves foglalkozás


A Mohácstól délre fekvő Kölked lakossága évszázadok óta együtt él a gólyákkal. A dunai ártér határában fekvő község mindig biztos fészkelő és táplálkozó helye volt a fehér gólyáknak. Itt található az országban egyedülálló Fehér Gólya Múzeum.

A 2002 óta működő, európai kitekintésben is egyedülálló tematikus kiállítás egyetlen állatfaj, a fehér gólya (Ciconia Ciconia) köré szerveződött. Hasonló létesítményről csak a lengyelországi Klopot településen tudunk, amellyel jó szakmai kapcsolatot tartunk fenn.

Az egykori iskolaépületben megismerkedhetünk a fehér gólyák táplálkozásával, fészkelési szokásaival, vonulásukkal. Kitekintést kapunk a gólyák családjának valamennyi tagjáról, melyek közül hazánkban csak két faj él. A gólya irodalmi, néprajzi vonatkozásai is megtalálhatók itt. Költési időszakban a  környező villanyoszlopokon élőben is megtekinthető a gyönyörű madár.

A Múzeumban tárlatvezetéssel adunk élményszerű bemutatást.

A Fehér Gólya Múzeum előre meghirdetett időpontokban rendszeresen ad helyet különböző gyermek- és családi programoknak, ajándékkészítő kézműves foglalkozásoknak, melyek során a résztvevők természetes alapanyagokból készíthetnek szebbnél szebb tárgyakat, szakértő segítők közreműködésével.

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

 

Elhelyezkedés, kapcsolat

7717 Kölked, Széchenyi u. 1. [TÉRKÉP]
Tel.: 69/384-208, 30/846-6020
Honlap: www.fehergolyamuzeum.hu
E-mail: info@fehergolyamuzeum.hu
Facebook



Nyitva tartás

szeptember 1 - április 30.: keddtől szombatig 10.00-16.00
május 1 - augusztus 31.: keddtől szombatig 8.00-16.00



Belépő (tartalmazza a tárlatvezetés díját)

- felnőtt: 600 Ft/fő
- 18 éves korig: 500 Ft/fő
- nyugdíjas: 500 Ft/fő
- csoportkedvezmény iskolás csoportok részére: 20 fő felett 400 Ft/fő
- óvodás csoportok: 300 Ft/fő
- 3 éves kor alatt ingyenes
- NOE tagsági kártyával a 3. és további 14 év alatti gyermekek ingyenes belépésre jogosultak
 

 


Hungary Card elfogadóhely



Kerékpárkölcsönzés

200 Ft/megkezdett óra
Több napos bérlet esetén a 2. naptól 1000 Ft/nap

 

Lessátor bérlés

3000 Ft/nap

 
Mentés
Mentés
Mentés
   
 
2018. 08. 24. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design