NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Félárva gólyafióka menekült meg Kölkeden

A kölkedi Fehér Gólya Múzeum épületén található fészekben élő gólyacsalád egyik szülő tagja a szerdai vihar következtében elpusztult. A fészekben a felnőtt gólyapár egy gólyafiókát nevelt, azonban az eset miatt a fióka felnevelése kétségessé vált. Ezért a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a fiókát a mai napon áttelepítették egy másik, szintén Kölkeden található gólyafészekbe. Ezúton köszönjük meg az E.ON munkatársainak rendkívül gyors közreműködését, akik emelőkosaras gépkocsi, valamint szakemberek biztosításával lehetővé tették a mentés lebonyolítását.

Részletek
A Föld Napja alkalmából meghirdetett természetvédelmi alkotópályázat eredményei

A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság alkotói pályázatot hirdetett a Föld Napja (április 22.) alkalmából. Óvodás és iskolás gyerekek alkotásait vártuk az év vadvirága: a kornistárnics és/vagy az év madara: a vándorsólyom témákban.

Részletek
Közép-Duna – az európai vadon szíve - Filmvetítés és beszélgetés a Tettye Oktatási Központban - május 25.

A Gödöllőn megrendezésre kerülő Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz igazodóan, a Dunát kísérő ártéri területek élővilágát, az áradások hatásait és az emberi jelentétet feldolgozó rövidfilm kerül levetítésre Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. A film megtekintése után szakértő vezetésével kötetlen beszélgetést tartunk a témában az érdeklődők részvételével.
A programon való részvétel ingyenes.

Részletek
tovább