magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Pályázataink » Élőhelykezeléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés a Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetben
Élőhelykezeléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés a Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetben
 

Projektzáró rendezvény

Meghívó 

A helyszín megközelítése (térkép)

Záró sajtóközlemény

Fotók az átadóünnepségről


 

A projekt leírása

KEOP-3.2.0/11-2012-0014

A projekt a DDNPI Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetében az országosan védett természeti, valamint Natura 2000 gyepterületek természetvédelmi kezeléséhez járul hozzá.

A projekt célja a nagy biodiverzitású gyepeken élő több védett növényfaj (tarka sáfrány, őszi fűzértekercs, mocsári kosbor) természetvédelmi helyzetének, valamint az állattartás feltételeinek javítása.

Nagydorog és Bikács községhatárban a Magyar Állam tulajdonában és Igazgatóságunk vagyonkezelésében lévő magas természeti értéket képviselő gyepeket elsősorban legeltetéssel kezeljük, Szedres községhatárban csak kaszálást végzünk. A tervezett tevékenységek között szerepel a Nagydorog 016 helyrajzi számon működő állattartó telepünk felújítása és bővítése is.

A projekt megvalósulásával az idegenhonos, invazív fásszárúak, lágyszárúak és helyenként őshonos cserjések által elfoglalt terület nagysága a természetes gyeptársulások javára csökkenni fog, mely a folyamatos kezeléssel (legeltetés, kaszálás) hosszútávon megőrizhetővé válik.

A gyepkezeléshez teljes gépsort vásárolunk: traktor, homlokrakodó, oldalrendképző, hengeres bálázó, bálacsomagoló, teleszkópos rakodógép, bálaszállító pótkocsi, pótkocsi, stb.

Az állattartás körülményeinek fejlesztése érdekében új eszközöket szerzünk be, melyek csökkentik a munkaerőigényt, állatvédelmi szempontból kíméletesebbé teszik a szükséges beavatkozásokat. A mobil karámrendszer és kiegészítő eszközei (karámelem, bárányóvoda, körmölőkaloda, körbála etető, bárányetető, elletőbox, stb.) lehetővé teszik a biztonságos állatgondozást.

- támogatás összege: 215.621.729.- Ft
- támogatás mértéke: 100%
- a projekt befejezési dátuma: 2015.03.31.

   
 
2015. 05. 04. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design