magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Pihenőre tért a drávaszentesi állattartó telep
 
Megérkeztek téli szálláshelyükre a darányi Borókásban legelő rackajuhok, továbbá a drávaszentesi szürkemarhák is a karámban töltik már legtöbb idejüket.
   
 
Az idei szaporulat jónak mondható, a jelenlegi törzsállományt a szürkemarháknál száz, míg a rackajuhoknál közel kétszáz állat alkotja. Ők a korábbi évekhez hasonlóan a drávaszentesi állattartó telepen telelnek át, majd itt is kezdődnek meg az ellések a tél végén, tavasz elején.
Emellett a szamarak, kecskék, valamint a hucul lovunk is elfoglalták téli, zárt szálláshelyeiket.
Állattartó telepünk ezen időszak alatt zárva tart, de tavasszal – május 1-től – ismét várja a látogatókat.
 
Szöveg és fotó: Schulcz Andrea
   
 
2019.11.13.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design