magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Pályázataink » A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén
A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén
 

A kedvezményezett neve: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

A projekt címe: A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén

A szerződött támogatás összege: 461.899.680.- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:  

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság saját vagyonkezelésű területein kiemelt figyelmet fordít az ökológiai rendszerek védelmére, azok természetes növénytakarójával, illetve a természetes fejlődés révén helyreálló vegetációjával együtt. A projekt helyszínein a hagyományos, extenzív mezőgazdasági művelés módszereinek alkalmazása jelenti az élőhely fennmaradásához szükséges hatékony természetvédelmi célú beavatkozást. Szükséges a területek természetvédelmi kezeléséhez megfelelő műszaki technikai eszközpark fejlesztése. A beruházás támogatásával elérhetővé válik a területek megfelelő természetvédelmi célú kezelésének hatékony megvalósítása. Ennek során olyan gépek és eszközök beszerzésére kerül sor, amelyek alkalmazhatók a természetvédelmi kezelés speciális elvárásainak megfelelő földhasználat során. A gyepterületek egy részén a kezelés legmegfelelőbb módját az extenzív legeltetés jelenti. Az ehhez szükséges infrastruktúra, az állattartás körülményeinek fejlesztése képviseli a beruházások másik típusát.

Összességében a támogatni kívánt célok a biológiai sokféleség és a természetvédelem előmozdítását szolgáló tevékenységekhez, az élőhelyek kedvező természeti állapotának megőrzését biztosító kezeléséhez kapcsolódnak, és ilyen formában közérdekű igényt elégítenek ki.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.

Projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2015-00003

   
 
2019. 07. 05. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design