magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Baranya » Tanösvények a Mecsek és a Villányi-hegység területén
Tanösvények a Mecsek és a Villányi-hegység területén
 
Az alábbiakban felsorolt tanösvények a linkekről letölthető vezetőfüzettel egyénileg járhatók végig.
A tanösvényeken térítés ellenében szakvezetés igényelhető - ezügyben kérjük, keresse munkatársunkat a vezetőfüzetek végén található elérhetőségeken!
 
 
Ammonitesz tanösvény
Villányi-hegység
 
 
Denevér tanösvény
Abaliget, Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet
 
 
Kövirózsa tanösvény
Abaliget, Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet
 
 
Pro Silva tanösvény - Kismély-völgy
Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet
 
 
Pro Silva tanösvény - Óbánya
Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet
 
 
Orfűi Vízfő tanösvény
Orfű közvetlen közelében, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi körzetben, a vízimalomtól induló, kb. 1 km hosszú, önmagába visszatérő jelzett túraútvonal bejárásával 4 állomáson ismerkedhet meg a látogató a környék természeti és kultúrtörténeti értékeivel, valamint a hagyományos tájhasználat emlékeivel. [TÉRKÉP]
 
 
Vár-völgyi földtani tanösvény
A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben található túraútvonal kiindulópontja könnyen megközelíthető közúton; a magyaregregyi strandnál parkoló is rendelkezésre áll. Innen a Vár-völgyben, az erdőgazdasági úton elindulva kb. 3 km megtétele után a Pásztor-forrásig vezet az ösvény. Az 1996-ban létesített túraútvonal a Kelet-Mecsek földtani szerkezetével, változatos kőzettani felépítésével, földtani fejlődéstörténetével, az egyes földtani korokra jellemző ősföldrajzi adottságokkal, a kőzetekben található ősmaradványokkal 10, az erdőgazdasági út bevágásaiban lévő feltárásokban létesített tájékoztató tábla ismerteti meg a látogatót.[TÉRKÉP] 
   
 
2018. 08. 08. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design