magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Folytatódhat a DanubeParks együttműködés
2017.02.28.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közel egy évtizede dolgozik szoros együttműködésben a Duna mentén működő hazai és külföldi természetvédelmi szervezetekkel. Ennek keretében már két nemzetközi pályázat is lezárult és most a Duna Transznacionális Program keretében egy újabb, két és fél évre szóló projekt veszi kezdetét DANUBEparksCONNECTED címmel.  »
Első tojás a bekamerázott rétisas fészekben
2017.02.23.
Örömmel adunk hírt arról, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található bekamerázott rétisasfészekben ülő tojó ma 14:39-kor lerakta az első tojást. A fióka várhatóan 35-40 nap múlva kel ki, majd következik a fiókanevelés kb. 10 hetes időszaka a kirepülésig.  »
2017. március: Barlangok Hónapja
2017.02.23.
A hagyományosan minden év márciusában meghirdetett Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2017-ben előadássorozattal és gyermekprogramokkal kapcsolódik a Barlangok Hónapja eseménysorozatához.  »
Tavaszváró foglalkozás a Tettye Oktatási Központban - március 1., szerda
2017.02.22.
A résztvevők a foglalkozáson megismerkedhetnek az ébredő erdő lakóival, valamint tavaszköszöntő versek, színes ceruzák, textilfilcek segítségével tavaszt varázsolunk közvetlen lakókörnyezetünkbe.  »
Töröcskei kirándulás - március 4., szombat
2017.02.22.
A túra során érintjük a Fekete harkály tanösvényt, majd végigmegyünk a töröcskei tetőn, majd visszafelé a ropolyi völgyben haladunk. A túra során a Zselic sajátos erdőtársulásait és vegetációját, faunáját mutatjuk be a tavaszi virágok előbújásának idejében.  »
DDNP Klub – március 7.
2017.02.22.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2017-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban.  »
Hova érkeznek a fekete gólyák? – túra Gemencben - március 11., szombat
2017.02.22.
Jelvénygyűjtő túra. A fokozottan védett fekete gólyák megérkezése előtt megismerkedünk rejtett életmódjukkal, táplálkozó területeik sajátosságaival és fészkelési szokásaikkal.  »
Víz világnapja - előadás és túra a Kisincihez és a Hobogyokhoz - március 17., péntek
2017.02.22.
A Víz világnapja alkalmából a víz körforgása és a földi életben betöltött szerepe áll a foglalkozás középpontjában. A nap témái: a víz, mint élettér; vízimadarak földön és égen; vízszennyezés; vízvédelem. A Kisinci-holtághoz és a Külső-Hobogyhoz vezetett túrán az ártér élőlényeivel és a víz szerepével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A túra hossza: 3,5 km.  »
Az ártér emlősei - március 18., szombat
2017.02.22.
Márciusban egy remek délelőttre hívjuk a gyerekeket a kölkedi Fehér Gólya Múzeumba. A gólyák megérkezése előtt megismerkedhetünk azokkal az ártéri emlősökkel, akikkel a fehér gólya is találkozhat. Lesz itt bemutató, kézműves foglalkozás, és a legbátrabbak még szőrméket is simogathatnak.  »
Elfeledett mesterségek felelevenítése Péterhidán - március 25., szombat
2017.02.22.
Péterhida ősi halásztelepülés, mindössze három kilométerre az Ó-Drávától. Egészen a hatvanas évek végéig bőség volt itt a halakból. Majd lecsapolták a Rinyát, elmocsarasodott a folyó, így egy csapásra megszűnt a halászat, és az addig működő vízimalom is hanyatlásnak indult. A túrán a felújított malmot keressük fel, illetve megismerhetjük elődeink halfogási szokásait, halászati eszközeit.  »
Mi szól itt? - március 31., péntek
2017.02.22.
Esti séta – a természet hangjainak megfigyelése. A program során kellemes séta keretében ismerhetik meg a résztvevők a tavaszi alkony madárhangjait. A program egyúttal a békamentésbe való bekapcsolódásra is lehetőséget nyújt.  »
Felelős állattartással a természetvédelemért
2017.02.20.
Az egyik nagy természetvédelmi probléma, melyre a mai napig nincs megoldás, a házi macskákhoz kötődik. Szinte minden falusi porta, városszéli családi ház udvarának elengedhetetlen tartozéka a macska. A háztáji rágcsálók kordában tartása miatt vagy csupán kedvtelés céljából tartott házi kedvenc azonban nem áll meg az udvar kerítésénél.  »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Rétisas LIVE
Élő közvetítés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található rétisas fészekből
 

Két kamerakép és részletes leírás
ide kattintva érhető el.
 
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik feketególya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design