NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Vízitúrák a Dráván és a Fekete-vízen

Az Ős-Dráva Látogatóközpont a nyári szezonban kenus és kajakos programokkal is várja a vendégeket. A Dráva folyón és a Drávába torkolló Fekete-vízen induló vízitúrákon a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselőivel – szürke gémekkel, nagy kócsagokkal is találkozni lehet.

Részletek
Gólyák nyomában Béda-Karapancsán - kenuzás a nemzeti parkban

A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa Tájegysége a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő élőhelyeit foglalja magába. Itt van hazánk rétisasok és fekete gólyák által egyik „legsűrűbben lakott” területe. A háborítatlan ártéri erdők mélyén zavartalanul pihennek meg a gémfélék, kis és nagy kócsagok, kanalas gémek. Ligeterdeiben kockás liliom, jerikói lonc és fürtös gyűrűvirág is előfordul. A mocsárrétek, legelők növényei a réti iszalag és a mocsári aggófű.

Részletek
A 10. Ördögkatlan Fesztivál programjai a Nagyharsányi Szoborparkban

Az augusztus 1-5. között megrendezésre kerülő 10. Ördögkatlan Fesztivál egyik helyszíne lesz a Nagyharsányi Szoborpark. A helyszín az idei, jubileumi fesztiválon a tavalyihoz képest még több programot kínál!

Részletek
tovább