magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Barlangok Hónapja
Barlangok Hónapja
 
Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ráadásul a látogatók tartalmas programokon, szakvezetéseken juthatnak sok hasznos információhoz. A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang, a Tettyei Mésztufa-barlang és az orfűi Mészégető-források
barlangja.Kedvezmények

Abaligeti-barlang:
  • 20% kedvezmény a belépőjegyek árából az Abaligeti-barlangban és a Denevérmúzeumban 2015. március hónap folyamán
  • 50% kedvezmény a belépőjegyek árából az Abaligeti-barlangban és a Denevérmúzeumban 2015. március 2-8. között
     
Tettyei Mésztufa-barlang:
  • 10% kedvezmény a belépőjegyek árából 2015. március hónap folyamán
  • 50% kedvezmény a belépőjegyek árából 2015. március 2-8. között
A kedvezmények kizárólag a belépőjegyekre vonatkoznak, és más kedvezményekkel nem vonhatóak össze!
A kedvezmények a hónap folyamán meghirdetett programajánlatokra nem érvényesek.Programajánlatok


Március 7., szombat: A barlang és ami fölötte van
A program során lehetőség nyílik megtekinteni az Abaligeti-barlangot. A barlanglátogatást követően a Denevérmúzeumban tárlatvezető kalauzolásával ismerkedhetünk meg a denevérek titokzatos világával. A programot túra zárja a Denevér-tanösvényen, amelynek során szakvezetés segítségével lehet megismerni a barlang feletti terület természeti és kultúrtörténeti értékeit.
Helyszín: Abaligeti-barlang
Időpont: 10.00 óra
Program időtartama: 3-4 óra
Részvételi díj: 1500 Ft/fő
Hasznos: Az időjárásnak megfelelő öltözet és túrabakancs viselete ajánlott.
Fontos! Előzetes jelentkezés szükséges!
Jelentkezési határidő márc. 6. 12:00, a túrák létszámkorlátja miatt.
Tel.: 30/377-3388, 30/326-9459, 72/498-766


Március 14., szombat: Délelőtt a Tettyén
A program résztvevői szakvezetés keretében ismerhetik meg a különleges hangulatáról ismert Tettyei Mésztufa-barlangot, amely részben a természet, részben az ember munkája nyomán nyerte el mai formáját. A barlang megtekintését követően a Tettye múltjával ismerteti meg a résztvevőket az idegenvezető, majd a programot a megújult Pintér-kert Arborétum meglátogatása zárja.
Helyszín: Tettyei Mésztufa-barlang
Időpont: 10.00 óra
Program időtartama: 2-3 óra
Részvételi díj: felnőtt: 800 Ft/fő, 2-14 éves korig: 550 Ft/fő, nyugdíjas, diák: 600 Ft/fő
Fontos! Előzetes jelentkezés szükséges!
Jelentkezési határidő: márc. 13. 12:00, a túrák létszámkorlátja miatt.
Információ, jelentkezés: 30/377-3388


Március 22., vasárnap: Manótúra az Abaligeti-barlangban
A barlangok varázsát kínálja gyermekeknek a mesés elemekkel átszőtt manótúra, melynek során a résztvevők egy denevérfi segítségével ismerhetik meg a barlangok keletkezését, az Abaligeti-barlang különleges cseppköveit, a barlangi élőlényeket és a barlangban való tartózkodás összes szabályát. A földalatti rejtett világ megismerésében a gyerekek segítségére lesz egy helyes kismanó is. A manótúrát követően a Denevérmúzeumban a repülő emlősök különleges világába lehet betekinteni, a gyerekeket pedig a denevérek életéről szóló természetismereti foglalkozás várja.
Helyszín: Abaligeti-barlang
Időpont: 10.00 és 12.00 óra
Program időtartama: 2 óra
Részvételi díj: felnőtt: 1250 Ft/fő; gyerek, diák, nyugdíjas: 1000 Ft/fő
Fontos! Előzetes jelentkezés szükséges!
Jelentkezési határidő: márc. 20. 12:00, a túrák létszámkorlátja miatt.
Tel.: 72/498-766


Március 28., szombat: Kalandtúra a Mészégető-források barlangjában
A Mészégető-források barlangja változatos szélességű, aktív patakos barlang, egyediségét az oldásos formák, vízesések adják, jellegzetessége a kőzet felszínét borító mangán-kiválás okozta fekete bevonat. A kiépítetlen „vad” barlang szakképzett túravezető kíséretében, előzetes bejelentkezést követően látogatható. A túra hossza 400 m, a szükséges felszerelést a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a látogatók részére.
Időpont: 14.00 óra
Ár: 5300 Ft/fő
Hasznos: A barlangtúrán 14 év felettiek vehetnek részt, 14-18 év közöttiek esetében írásos szülői engedély szükséges. Résztvevők létszáma minimum 3, maximum 8 fő. A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, az overál, a kobak és a fejlámpa használati díját. A túrán gumicsizma viselése ajánlott.
A túrára előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 30/525-4351
A túra csak min. 3 fő jelentkezése esetén indul!


 
Az eseménysorozat a „Barlangoljunk!” kampány része, amiről bővebb információkat a www.magyarnemzetiparkok.hu/barlangturak oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

További információ

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/326-9459, 30/377-3388
E-mail: evahorvath@ddnp.kvvm.hu, komlos@ddnp.kvvm.hu
   
 
2015. 03. 12. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design