magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Szürkemarha termékek vásárolhatók a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központjában
Szürkemarha termékek vásárolhatók a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központjában
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság saját tenyészetében nevelt szürkemarha feldolgoztatásával előállított termékek vásárolhatók Pécsett, a Tettye tér 9. szám alatt, a Pintér-kert Arborétum bejáratánál található közönségszolgálati irodában.
 
Igazgatóságunk 900 hektár természetvédelmi oltalom alatt álló gyepterület kezelését végzi magyar szürke szarvasmarha, racka- és ciktajuhok legeltetéses állattartásával. A szaporulat felnevelésével javítani tudjuk az állatállomány genetikai értékét, újabb gyepterületek természetvédelmi kezelését tudjuk megoldani, valamint a hús feldolgoztatásával vegyszermentes élelmiszert tudunk a fogyasztókhoz eljuttatni. A szarvasmarhák takarmányozása nyáron legelőn, télen a védett rétekről betakarított szénával történik, ebből eredően teljesen természetes körülmények között nevelődött jószágok húsa kerül feldolgozásra Szomor Dezső szürkemarha tenyésztő, ökogazdálkodó dömsödi húsüzemében. A húsüzem a szürkemarha feldolgozását kizárólag adalékmentes fűszerekkel végzi, a termékek a természetes körülményeket tanúsító Nemzeti Parki Termék védjegyet, valamint a fajta-azonosításhoz szükséges ENAR számot viselik. A fajta-azonostó védjegyet kidolgozó Magyar Szürkemarhát Tenyésztők Egyesülete minden jószág vágásához az ENAR szám feltüntetésével igazolást állít ki a tenyésztő részére, mely ENAR szám kötelezően szerepel a terméken, így a fogyasztó egy SMS beküldésével, vagy közvetlenül ide kattintva is megbizonyosodhat a hús eredetéről.
 
A termékek megvásárlására minden héten hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00, pénteken 8.00-14.00 között van lehetőség. Az aktuálisan megvásárolható termékekről és azok árairól igény esetén rendszeresen küldünk e-mailben értesítést az érdeklődőknek. Az értesítésekre feliratkozni a csordasv@ddnp.kvvm.hu e-mail címen lehet.
 
Kedvcsinálónak kérjük tekintse meg a termékek fotóit az alábbiakban!
 
 
Szürkemarha kolbász - csemege, csípős (1 pár/csomag)
 
 
Szürkemarha szalámi - csípős, csemege, fokhagymás (egész rúd/csomag)
 
Szürkemarha szalámi - csípős, csemege, fokhagymás (fél rúd/csomag)
 
Csemege szürkemarha szalámi nemespenész bevonattal (egy rúd/csomag)
 
Snack kolbász (9 db, kb. 20-25 dkg/csomag)
 
Szürkemarha kenőmájas (egy rúd)
 
Összetevők ismertetése
   
 
2017. 08. 10. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design