magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
A gímpáfrány újabb előfordulása a Nyugat-Dráva Tájegységben
2019.10.01.
A Duna-Dráva Nemzeti Park drávai szakaszát Őrtilos és Heresznye között hol meredeken, hol pedig lankásabban de végig kíséri az úgynevezett magaspart. A Dráva egykori árterületeinek sík felszíne itt találkozik a nyugat-belső-somogyi kistáj magasabb térszíneivel. Részletek »
Nyár végi gyülekező a Rigóci halastavaknál
2019.09.30.
A nyár végi aszály következtében vizes élőhelyeink nagy részén jelentősen csökkent a vízfelületek nagysága; így az itt lévő halak kis területre szorultak össze. Az így kialakult sekély vizű tocsogók kitűnő táplálkozóhelyeket biztosítottak a vízimadarak – különösen a gémfélék – számára. Részletek »
Sisakos sáskák Nyugat-Belső-Somogyban
2019.09.27.
A sisakos sáska egy különleges kinézetű rovar, amely fejének megnyúlt formájáról jól felismerhető. Ez a mediterrán elterjedésű faj a Kárpát-medencétől északra már nem fordul elő és hazánkban is a jól és könnyen felmelegedő homokfelszínekkel borított területeken él. Részletek »
A holtfa, mint éltető elem
2019.09.26.
Furcsán hangozhat, hogy az elpusztult fák ugyan hogyan tölthetnék be ezt a szerepet. Pedig így van. Az erdő nem csupán fák halmaza, hanem egy rendkívül összetett rendszer, melyben növények, gombák, állatok élnek szoros kölcsönhatásban. Részletek »
Őszi kikerics Drávaszentesen
2019.09.24.
Virágzik a kora ősz egyik jellegzetes hagymás növénye, az őszi kikerics, mely rózsaszínes-lilás virágaival borítja be a drávaszentesi üde réteket, legelőket. A növény nagyon hasonlít a krókuszra, azonban annál nagyobb pohár alakú virágai augusztus-szeptember hónapban, levelek nélkül bújnak elő. Részletek »
Önkéntes munka a természet védelméért a kakasdi borókásban
2019.09.23.
Kevesen tudják, hogy borókás területek nemcsak Barcs mellett, vagy Bugacon találhatók, hanem Tolna megyében Kakasd mellett is. Ez a településhez közeli, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő Natura 2000-es területet elzártsága miatt még ma is igazi élmény megközelíteni. Részletek »
Nagy Zsolt az év Ifjú kócsagőre
2019.09.23.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ifjú kócsagőre Nagy Zsolt diák és mentora, Wágner László, valamint Fóvárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának kócsagőre Dorottya Virág diák és mentora, Buczkó Máté Gábor párosa nyerte el a megosztott első helyezést, a Tutajos- és a Matula-díjat az 2019. évi Ifjú Kócsagőr Program pénteki díjátadóján. Részletek »
Kezdetét veszi az idei Ifjú Kócsagőr Program 2019 országos döntője!
2019.09.17.
Találékonyság, felkészültség, tájékozódás, ügyesség – az idei Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjének résztvevői ismét háromnapos programsorozat keretében mérkőznek meg egymással 2019. szeptember 18-20-án. Részletek »
Nemzeti Parki Termék védjegyeket adtak át Pécsett
2019.09.16.
2019. szeptember 16-án a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központjában öt termelő, összesen 12 terméke kapta meg a Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegyet. Részletek »
Sikeres gyakorlati természetvédelmi beavatkozás
2019.09.07.
Az M60 autópálya építésének befejezése után Pécstől délre a harkányi út mellett maradt egy homokdepónia. A halom keleti oldalán a gépekkel végzett munkák következtében függőleges falszakasz alakult ki, amelyet a következő költési időszakban partifecskék foglaltak el. Három egymást követő évben nevelték ott fiókáikat, majd a magára hagyott homokkupacot benőtte a növényzet. Részletek »
Új lakók érkeztek a drávaszentesi állattartó telepre
2019.09.05.
Nemrégiben új állatokkal bővült a drávaszentesi állatbemutató. A már meglévő szamarak, kecskék és rackajuhok mellé egy hucul ló és két vörös mangalica malac érkezett. Részletek »
Vonuló légykapók
2019.09.04.
Augusztus második felében már javában zajlik a madárvonulás. Nem arra kell gondolni, hogy nagy madárcsapatok gyűlnek össze, és látványosan repülnek dél felé, persze ez is előfordul pl. a gólyák esetében. Inkább arra, hogy csendesen, szinte észrevétlenül megtelnek az árokpartok bokrosai halkan bujkáló poszátákkal, rigókkal. Részletek »

« Vissza     Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design