magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Farkasboroszlánok felmérése Somogyban
2019.03.14.
A farkasboroszlánok nagyon örülnek a korán érkezett tavasznak. Ez a védett cserjénk gyakran már december végén hoz egy-egy virágot, de virágzása egész márciusig elhúzódik, így a növényeknek van esélyük, hogy minden virágjuk ne fagyjon el, néhányból biztosan magot is érleljen. Részletek »
Védett fajok lelőhelyeinek rögzítése okostelefonnal
2019.03.14.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2018 elején azzal a céllal csatlakozott az OpenBioMaps konzorciumhoz, hogy a munkatársak és kutatók által gyűjtött biotikai adatokat egységes, jól átlátható és kezelhető adatbázisban összegezzük.  Részletek »
Színpompás virágmező borítja a kora tavaszi erdőt
2019.03.13.
A tavasz elhozza azt, amit a legjobban szeretünk az erdőben: kellemes napsütésben, madárdaltól hangos fák és színes virágszőnyeg között sétálhatunk. Ilyenkor még a fákat nem borítják levelek, és a beszűrődő napfény előcsalja az erdő alját beterítő virágokat Nem kell botanikusnak lenni ahhoz, hogy megismerjük és megszeressük ezeket a növényeket, amik a maguk egyszerű szépségével kápráztatnak el bennünket. Részletek »
Racka bárányok a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Homokpusztai állattartó telepén
2019.03.13.
Idén eddig több mint száz rackabárány született az egy éve felújított, Somogy megyében található Homokpusztai állattartó telepünkön. Nem csak az állatállomány szaporodik, ami a környező értékes védett homoki gyepek természetvédelmi kezelését látja el, de egyre több érdeklődőnek tudjuk bemutatni a hagyományos külterjes állattartást és pásztormúzeumunkban a somogyi pásztorkultúra tárgyi eszközeit is. Részletek »
Virágzik a kakasmandikó Somogyban
2019.03.13.
Megkezdődött a kakasmandikó virágzása, idén várhatóan március 15. körül lesz látható a legtöbb. Somogy megyében öt elkülönült helyen található ez a ritka, védett növényünk, amely néhány ponton tömegesen fordul elő. Magyarország legnagyobb állománya a Zselicben található. Részletek »
Gólyáink már úton vannak!
2019.03.13.
A 2019-es év első negyedévében sem maradhatott el a fehér gólya fészekalapok karbantartása. Januártól folyamatosan feltérképezésre kerültek a sikeres költés, valamint az elektromos hálózat zavartalan és biztonságos üzemeltetése miatt a megújításra szoruló gólyafészkek. Az önkormányzatok, az áramszolgáltató és a természetvédelmi őrök közreműködésével idén 15 új gólyafészekalap került kihelyezésre a Somogyi Tájegység területén, Kadarkúton és környékén. Részletek »
Macskabagoly fiókák mentése Csurgón
2019.03.12.
Az elmúlt héten, március 7-én kaptuk az információt, miszerint a Csurgói Eötvös József Általános Iskola parkjában bagolyfiókák üldögélnek a járdán. Részletek »
Mesterséges fészekalap gólyáknak Szászváron
2019.03.11.
Néhány hete egy balesetben megsérült és kidőlt a Baranya megyei település fehér gólya-fészkes villanyoszlopa. Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. 2019. március 5-én új oszlopot és fészekmagasítót helyezett ki. Részletek »
Elkezdődött a békamentés
2019.03.11.
A kora tavaszi enyhe időjárás felébresztette a téli menedékeikben pihenő kétéltűeket. Az avartakaró és a talaj védelméből előbújó békafajok nagy számban indulnak a szaporodásukhoz nélkülözhetetlen kisebb-nagyobb állóvizekhez. Részletek »
Avartűz söpört végig a Szársomlyón
2019.03.02.
2019. március 1-jén a Szársomlyó hegy Természetvédelmi Területen kialakult tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A hegy déli, fokozottan védett oldalán kialakult tűz a hegyen található sziklagyepekben és karsztbokorerdőben gyorsan terjedt, ezt elősegített a feltámadó nyugati szél is. Részletek »
Barlangoljunk!
2019.02.22.
A márciusban megrendezésre kerülő Barlangok Hónapja kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság különleges programokkal és akciókkal várja a látogatókat az Abaligeti-barlangban. Részletek »
Beruházások a Nagyharsányi Szoborparkban
2019.02.21.
Március elején jelentős beruházások megvalósítása kezdődik el a Nagyharsányi Szoborparkban. Új, korszerű, tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel a korábbi egyszerű létesítményt, valamint a szoborparkot övező sziklafal peremén panoráma sétány létesül, mely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen. 2019. február 25-től - az építkezési munkálatok idejére - a szoborpark ideiglenesen bezár. A létesítmények a tervek szerint 2019 novemberétől állnak majd látogatóink rendelkezésére. Részletek »

« Vissza     Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design