magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Madárparadicsom a Hónig-pusztai halastavaknál
 
Az október vége, november eleje a halastavak lehalászásának időszaka. A Bonyhád és Kakasd között található Hónig-pusztai halastavakon, az  őszi lehalászást követően madarak ezrei jelennek meg, és a leeresztett tómederben a visszamaradt apró halakból  táplálkoznak.
   
 
Az idén sirályok, nagykócsagok, szürkegémek, kormoránok mellett 30 rétisast is sikerült megfigyelni. A leengedett tómeder iszapjában partfutók, lilék, cankók turkálnak élelmet keresve. A tavak feltöltése után a madarak jelentős része továbbáll, újabb táplálkozó hely keresése céljából, de itt tartózkodásuk alatt madarászok, fotósok jelennek meg, hogy kihasználják azt a két-három hetes időszakot, amíg a madarakat ekkora számban meg tudják figyelni.

Szöveg: Varga Zsolt
Fotó: Kovács György

 
   
 
2019.11.08.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design