magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Fekete István nyomán a Zselicben
 
Október 16-án, a Dél-Zselic gyönyörű szép napsütéses, őszi idővel ajándékozta meg az immár tizenharmadik alkalommal lebonyolításra került, „Fekete István nyomában” – Természetismereti és életrajzi terepi akadályverseny résztvevőit. A baranya megyei Bakóca környékén létesített „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 5 km-es szakaszán az általános iskolák 7-8 osztályos tanulói mérték össze tudásukat.
   
 
A diákok Berkesdről, Nagyatádról, a veszprém megyei Litérről, Csurgóról, Mecseknádasdról, Vásárosdombóról, Kaposszekcsőről, Mindszentgodisáról, Komlóról, és Pécsről érkezve járták végig a verseny távját, ahol természetismereti (növény- és állatfajok felismerése, természetjárással, természetvédelemmel, erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos kérdések, terepi feladatok) és az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó, kezdő gazdász éveihez kötődő emlékeivel, írásaival foglalkozó kérdésekre, terepi feladványokra kellett válaszolniuk.
A húsz, egyenként három fős egység közül a feladatokat a Berkesdi Fekete István Általános Iskola „Vaddisznók” nevű csapatának sikerült a legjobban megoldani, őket a KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnázium, Szakgimnázium és SZKI „Elkelkáposztástalaníthatatlanok” elnevezésű csapata, és a Litéri Református Általános Iskola „Litéri lányok” fantázianevű csapata  követte.

A verseny szervezőinek (Duna-Dráva NPI, Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészete, Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság, Dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület, Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya) reményei szerint a rendezvénnyel évről-évre sikerül továbbvinni, és a gyerekekbe oltani az író örök törekvését, a magyar táj szeretetét és védelmét.
 
 
 

Szöveg: Nagy Gábor
Fotók: Havasi László, Nagy Gábor, Neubauer Norbert
 
   
 
2019.10.21.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design