magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Újabb törpesármány előfordulás a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén
 
2019. október 19-én reggel egy fiatal törpesármány akadt a madarászok hálójába a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen. A befogást követően a madarat meggyűrűzték, majd alapos dokumentálás után ismét szabadon repülhetett.
   
 
Magyarországon ez a tizedik gyűrűzött törpesármány. A faj Európában mindössze a Skandináv-félszigeten és Oroszország egyes részein fészkel. Elsősorban a tajga övezet folyók menti füzeseiben, illetve a tundrák törpefüzeseiben fészkel. Vonuló madár, amely a telet Délkelet-Ázsiában, valamint Észak-Indiában tölti. Nálunk nagyon ritka kóborlóként tartják számon. Az Igazgatóság illetékességi területén ez már a harmadik adat. Az első példány 2015-ben lett gyűrűzve Dávodon, majd 2018-ban is jelöltek egy madarat a Baranya-megyei Sumonyban.
 
Szöveg és kép: Mórocz Attila
   
 
2019.10.21.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design