magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Sisakos sáskák Nyugat-Belső-Somogyban
 
A sisakos sáska egy különleges kinézetű rovar, amely fejének megnyúlt formájáról jól felismerhető. Ez a mediterrán elterjedésű faj a Kárpát-medencétől északra már nem fordul elő és hazánkban is a jól és könnyen felmelegedő homokfelszínekkel borított területeken él.
   
 
Védett, eszmei értéke 50.000 Ft. A Nyugat-Belső-Somogyban húzódó száraz homoki gyepeken ma még több helyen előfordul. Védelme szempontjából fontos, hogy ezeknek a gyepeknek a nagy része mára a Natura 2000 hálózat része lett. Így ezeket a gyepeket nem szabad felszántani vagy éppen erdővel betelepíteni, így őrizve meg az itt élő védett fajok sokaságát.

Szöveg: Mezei Ervin, fotó: Wágner Láaszló

   
 
2019.09.27.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design