magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Átjáró épül halaknak a barcsi Ó-Dráva területén
 
2019-ben folytatódik a vízvisszatartó küszöb építése a Barcsi-Ó-Dráva területén. Az LIFE13/NAT/HU388 Old-Drava pályázat keretében 2018 őszén megkezdett kivitelezési munkálatok az ünnepi időszak alatt szüneteltek és most a kedvező, csapadékmentes időjárásnak köszönhetően a halátjáró építésével folytatódhatnak.
   
 
Tavaly elkészült a kivitelezési munkálatok mintegy 70%-a, ennek során az ártéren keresztül megépült egy kiemelt út, valamint a holtág vízvisszatartására szolgáló műtárgy is elkészült. A jelenleg építés alatt lévő halátjáró feladata az lesz, hogy megfelelő vízállások esetén a holtág és a Dráva között biztosítsa a halak közlekedését. Mivel az áthidalandó szintkülönbség csekély, ezért nem az erőművek, duzzasztók környezetében megszokott meredek betonműtárgy kerül megépítésre, hanem egy mellékághoz hasonlító mederszakasz. Ahhoz, hogy az erózió ne bontsa meg a halátjáró medrét, terméskő burkolattal látják el és energiatörő kőszórásokat is be fognak építeni.
 
Vízvisszatartó küszöb
 
Halátjáró
 
 
 
Vízvisszatartó küszöbVízvisszatartó küszöb
   
 
2019.01.03.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design